Sportág-, edzésmód választási tanácsadás, teljesítmény diagnosztika.

Ezért érdemes tesztelned pszichológiai alkalmasságod, mielőtt sportágat választanál

2016. június 09. 18:03 - Moromu

Mielőtt sportágat választunk, hajlamosak vagyunk beleesni a hirtelen döntéshozás hibájába. A kezdeti lelkesedés ugyan sokszor évekig is eltarthat, ha hamarabb alább hagy, annak számos oka lehet. A negatív tapasztalatok, sikerélmény vagy motiváltság hiánya, az érzés, hogy amit csinálsz, nem megy, mert nem neked való. 

A sportág választást befolyásolhatják szülők, barátok, de a fizikai tényezők, úgy mint a testfelépítés, az izomzat és csontozat is befolyásoló tényező. Az, ha tudatában vagy ezeknek a testi adottságaidnak, segíthet abban, hogy megtaláld azt a sportot, ami igazán hozzád illik. 

21447272_m.jpg

De ez még nem elengendő!


A legtöbben nem is gondolnak rá, hogy mekkora jelentőséggel bír az, hogy pszichológiailag alkalmasak, felkészültek-e a választott sportághoz. 
Az egy dolog, hogy olyat választasz, amit szeretsz. De biztos vagy benne, hogy amit szeretsz, a legjobb számodra? 

Ahhoz, hogy ezt megtudd, olyan komplett vizsgálatra van szükséged, amely nem csak fizikailag, de pszichológiai szempontból is előre jelzi számodra, mi az, ami neked való. 

Pszichológiai vizsgálat során szakemberek mérik fel a mentális, lelki állapotod. A felmérés eredményében szerepet játszik a nem és a kor. A mentális tesztelés során felmérik a kognitív és személyiség tényezőket is, ezekből pedig pontosan kiderült majd, mire van szükséged. 

A felmérés során kiderül, hogyan gondolkodsz, milyen szinten van az önbizalmad, mi okoz(hat) szorongó érzést benned, mi motivál, milyen gyorsan és hogyan döntesz bizonyos helyzetekben. 

Ha nem vagy tisztában saját magaddal és képességeiddel lehet, hogy az általad spontán választott edzésforma negatív hatással lesz rád. 

A vizsgálat rendszeres ismétlésével nem csak fejlődésed követheted nyomon, de azt is megtudhatod, milyen változtatásokra van szükséged az edzéstervedben és az életedben. 

Ne feledd, csak akkor tudod kihozni magadból a legtöbbet, ha testileg és lelkileg egyaránt kiegyensúlyozott vagy.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitsportoljakhu.blog.hu/api/trackback/id/tr148795412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása