Sportág-, edzésmód választási tanácsadás, teljesítmény diagnosztika.

Honnan tudod, hogy melyik a neked való sport?

2016. június 02. 11:59 - Moromu

Soha nem késő elkezdeni sportolni. Az interneten gyakran jelennek meg olyan hírek, amelyek arról szólnak, 70-80 éves idős nők és férfiak futják le a maratont csakúgy, mint 30 éves versenytársaik. Elkötelezettség, eltökéltség, kitartás és akaraterő. Ezenkívül semmi másra nincs szükséged, ha edzeni akarsz.

Az, hogy ki milyen sportágat választ magának, egyéni döntés, amibe aligha szólhatnak bele családtagok vagy barátok. A véleményüket ugyan elmondhatják, de a legfontosabb, hogy mindenki olyan mozgásforma mellett döntsön, ami örömöt és élvezetet okoz neki. Egy dolog azonban befolyásolhatja azt, mi mellett dönts, ez pedig a tested.

35751793_m.jpg

Mielőtt belevetnéd magad a sportolás örömeibe, fedezd fel a saját tested. A 21. század tehnológiai fejlődésének köszönhetően, mára olyan technológiák érhetők el szakemberek számára, amiről eddig talán nem is hallottál. Gondoltad volna, hogy néhány vizsgálat után kiderül, milyen sportágak a leginkább a neked valók? Igen, ez így van. 

Számos sportoló szenved attól, hogy nem tud megfelelően fejlődni. Nem eredményesek az edzések, hamar elfáradnak, félnek a sérülésektől és úgy érzik, nincs se értelme, se látszata annak, amit csinálnak. Részben igaz, hogy minden fejben dől el. Azonban a testünk mindent befolyásol. 

Mindannyian mások vagyunk. A személyiségünk, a teljesítőképességünk, az alkatunk és az adottságaink is. Ezek alapján pedig logikus, hogy nem mindenkiből lesz atléta vagy kosaras, hiszen mindkét sportághoz más és más adottság szükséges. Amíg a testsúlyon lehet változtatni, addig a magasságon nem. Amíg edzéssel befolyásolható az izomzatunk, addig a csontozatunk aligha. 

Természetesen fontos, hogy szeresd azt, amit csinálsz. Azt viszont ne felejtsd el, hogy próbálj olyan mozgásformát választani, ami illik hozzád. Amit a szervezeted elbír, ami fejlődéssel jutalmazza a tested. Izmaidra és csontjaidra eredményes hatással van. 

Vizsgálataink során nem csak arról szerezhetsz tudomást, milyen sportág való neked. Megtudhatod, mekkora terhelést bírsz el, milyen edzéstervre van szükséged ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból. Ha pedig már sportolsz, kiderül, jól választottál-e. Mi ebben segítünk neked.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitsportoljakhu.blog.hu/api/trackback/id/tr718768072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása