Sportág-, edzésmód választási tanácsadás, teljesítmény diagnosztika.

Mi alapján érdemes új edzéstervet készíteni?

2016. augusztus 09. 16:52 - Moromu

Van, hogy egy korábban jól bevált edzésterv hónapokkal később már nem hozza a várt fejlődést. Az izmok nem növekednek, a teljesítőképesség nem fokozódik, csak stagnál. 

Valami nem jó, valami nem működik és változtatni kell. Mert a fejlődés mértékének folyamatos csökkenéséből egyenesen következik a motiváció elvesztése, a sportolással szemben kialakuló negativitás, legrosszabb esetben pedig az edzések befejezése - végleg. 

Amikor egy edzésterv úgymond “rossz”, érdemes egyből valamiféle változást bevezetni abban, amely elősegíti a fejlődést. 

7889549_m.jpg

Új edzésterv kialakítása előtt érdemes lehet sportantropometriai vizsgálatra menned, ahol szakemberek vizsgálnak meg. Az adatok begyűjtése után pontos eredményeket kapsz arról, milyen a testalkatod és csontozatod. 

Sokszor már egészen apró változtatás elég ahhoz, hogy sikereket érj el a választott sportágban. Máskor azonban felmerülhet, hogy olyan edzésformát választottál, ami egyáltalán nem hozzád való. 

Ez nem attól függ, hogy szereted-e vagy sem a sportágat. 

A testalkat meghatározásával nem csak az határozható meg, mennyire erősíthető az izomzat, de a terhelhetőséget is pontosan meg lehet állapítani. Ezen adatokból pedig pontosan kiderül, milyen sportág illik az adott személyhez, valamint alkalmas-e arra, hogy a kiválasztott edzésformában milyen lehetőségei vannak a további fejlődésre. 

Gyakran előfordul, hogy a gyors súlyvesztés reményében ellátogat valaki az edzőterembe, hogy személyi edző segítségével készíttessen magának edzéstervet. Ezzel egy nagy probléma van.

Egy személyi edző bármennyire is érti a szakmáját, soha nem fog tudni teljesen pontos edzéstervet felállítani, mert nem tudja, milyen adottságai vannak az adott szeméynek. Ugyanez igaz az étrendre is. 

Ahhoz, hogy teljesen pontos képet kapj arról, milyen edzéstervre van szükséged ahhoz, hogy fejlődj, sportantropometriai vizsgálatot érdemes végeztetned. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitsportoljakhu.blog.hu/api/trackback/id/tr189977242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása