Sportág-, edzésmód választási tanácsadás, teljesítmény diagnosztika.

3 egyszerű ok, amiért minden gyereknek sportolnia kell

2016. július 05. 11:03 - Moromu

Erre a cikkre nem is lenne semmi szükség, hiszen remélhetőleg minden szülő tisztában van azzal, miért kell sportolnia egy gyereknek. Az egészség, a sportos életmód, a szocializálódás és a szervezet megfelelő műküdéséhez elengedhetetlen a rendszeres edzés. 

Íme a három legáltalánosabb ok arra, miért szükséges minden gyermek számára, hogy tudatosan sportoljon.

26890109_m.jpg

Egészségmegőrzés

A sportolás az, amit nem lehet elég korán kezdeni. Óvodában már ott vannak a testnevelés órák, azonban nem hátrány, ha a gyerkőc jár külön edzésre is, hiszen így még inkább elősegítjük egészséges fejlődését.

Bár fontos az is, hogy a gyerek maga milyen sportot szeretne űzni, érdemes odafigyelni arra, mi az, ami leginkább neki való. Ha ugyanis szakember segítségét kérjük, aki különböző vizsgálatok után pontos képet ad arról, milyen a gyerek csontozata, izomzata és testfelépítése, sokkal könnyebb olyan edzésformát választani, amely a későbbiekben örömöt és sikerélményt nyújt majd.

Ahány ember, annyiféle testfelépítés. Amíg valakire jó hatással van a futás, addig másnak problémája lehet vele. A testi adottságokra tehát oda kell figyelni, hogy a gyerek a hozzá legjobban illő sportágat válassza. 

 

Szocializálódás

Minden gyerek életében fontos szerepet kapnak az óvodában, iskolában és gimnáziumban eltöltött évek. Ahhoz, hogy egy fiatal megfelelő módon tudjon szocializálódni, olyan közegre van szüksége, ahol új embereket ismerhet meg, barátokat szerezhet és folyamatosan fejlődhet, egyre jobbá válhat.

A sportolás erre remek lehetőség, hiszen ha gyermekünk csapatjátékot választ magának, megtanul kompromisszumokat kötni és csapatban dolgozni úgy, hogy mások igényeit is figyelembe veszi. A gyerekként elsajátított képességek pedig később, felnőtt korban igazán jól jönnek, ha kapcsolatépítésről van szó.

 

Tudatos életvitel

Mivel a rendszeres edzés nincs korhoz kötve, ezért érdemes minél előbb arra nevelnünk gyermekünket, hogy az egészséges táplálkozás mellett a sportolás is jelentős szerepet kapjon életében. 

Rengeteg gyerek követi szülei mintáját, ezért érdemes már egészen korán elkezdeni az egészséges életmódra való nevelést. Egy idő után már természetesnek fog tűnni a gyerek számára is, szokássá és rutinná válik. Ez pedig a végső cél.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mitsportoljakhu.blog.hu/api/trackback/id/tr978867784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása